آشنایی با رشته های ریاضی، مهندسی نساجی
توسعه شهرها و بخش های مختلف صنعتی و اقتصادی نیاز روزانه دولت ها را برای ساخت پل و ساختمان های مورد نیاز دو چندان کرده است .
سازه هایی که برای پل استفاده می شود و باید کاملا حساب شده و مهندسی باشد پل ها انواع متعددی دارند و هر کدام به تناسب وزن و ظاهر و طول و عرضشان از قواعد خاص خود تبعیت می کنند. دوره آموزشی کاردان فنی پل سازی و ابنیه فنی یکی از دوره های آموزشی در نظام آموزش عالی است که هدف آن تربیت افراد کاردانی است که با معلومات علمی و مهارتهای عملی و شناخت مسائل فنی بتوانند نقشه ها ودستور العملهای اجرایی در زمینه پلسازی و ابنیه فنی را خوانده و نکات اساسی آن را درک نمایند و به کمک کارگران استادکاران و عوامل فنی آنها را به مرحله اجرا درآورند.
با توجه به فعالیتهای عمرانی در زمینه های مختلف راهسازی و سرمایه گذاریهای نسبتاً زیاد در این امر و با توجه به نیاز شدید کشور به انواع راهها ( بخصوص راههای روستایی و درجه یک ) که در برنامه ریزی های اخیر نیز منعکس است و بالاخره با توجه به اینکه سهم نسبتاً مهمی از اعتبارات و فعالیتها در امور راهسازی به ساختن پلها و بناهای فنی اختصاص دارد لزوم تربیت کاردان فنی در این رشته امری روشن و آشکار است.
طول دوره کاردان فنی پل سازی و ابنیه فنی ۲ سال است ونظام آموزشی آن واحدی است و مطابق مقررات شورایعالی برنامه ریزی است زمان تدریس هر واحد درسی از نوع نظری ۱۷ ساعت، عملی ۳۴ ساعت و آزمایشگاهی و کارگاهی و کارورزی ۵۱ ساعت ، کارآموزی حداقل ۶۸ ساعت در طول یک ترم است. زمان هر ترم ۱۷ هفته است.
مشاغلی که کاردانهای فنی پل سازی یو ابنیه فنی می توانند در رابطه با کارآئی های بدست آورده احراز نمایند عبارتند از:
- فعالیت در کلیه کارگاههای راهسازی و راه آهن بعنوان تکنیسین پل سازی و ابنیه فنی
- فعالیت در وزارت راه و ترابری و یا مهندسین مشاو و راهسازی به عنوان تکنیسین ناظر پل سازی و ابنیه فنی
- فعالیت در وزارت راه و ترابری بعنوان تکنیسین تعمیر و نگهداری پلها و ابنیه فنی و تکنیسین اجرایی پلها و ابنیه در کارهای امانی مربوط.